Top 5 livrari in luna mai

Eurotax

25 iun. 2014, Editorial

Conform statisticii intocmite de catre APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile), cei mai multi dintre clientii romani de autoturisme noi s-au indreptat si in luna mai catre Dacia Logan. Astfel, in cea de-a cincea luna a anului au fost livrate in Romania 1.968 exemplare Logan, o valoare impresionanta daca ne raportam la ocupantul locului secund Dacia Sandero (431 unitati).

Insa marea surpriza este urcarea modelului Ford Fiesta pe locul al treilea al clasamentului lunar, modelul de clasa mica fiind livrat in cursul lunii mai in 335 exemplare. Pe ultimele doua pozitii se claseaza si in luna mai Skoda Octavia (312 exemplare), urmata de VW Golf (249 exemplare).

Analizand segmentarea pe clase, observam faptul ca dupa cinci luni din anul in curs, majoritatea segmentelor inregistreaza cresteri importante, in special pe segmentele de volum (B +53%, C +41% si SUV +3,9%). Scaderi au fost consemnate pe segmentele cu volume reduse, precum Executive – 11%, Monovolum – 24% si Sport – 43%.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri