Test de calitate prin gesturi

Eurotax

01 iul. 2014, Editorial

Programul-pilot introdus la uzina BMW Group din Landshut demonstreaza modul in care se imbina lumea virtuala si cea reala, in procedurile zilnice de productie. Astfel inainte ca barele de protectie sa fie montate, muncitorii din fabrica germana analizeaza calitatea componentelor. Iar pentru a se atinge un nivel maxim al calitatii, fiecare abatere de la standard este inregistrata intr-un sistem, iar apoi evaluata.

Pana la implementarea acestui proiect-pilot, angajatii uzinei BMW trebuiau sa documenteze rezultatul fiecarei componente prin verificare la un PC. Insa aceasta formula consuma mult timp, in special in cazurile cand computerul nu putea fi montat direct pe standul de testare, iar lucratorii erau nevoiti sa mearga la alt punct de lucru pentru a introduce datele. De asemenea, daca mai multe defecte apareau la pozitii diferite in acelasi timp, documentarea devenea mai complexa, astfel testerii trebuiau sa isi aminteasca numeroase detalii cu precizie maxima.

Proiectul-pilot pentru optimizarea procesului de testare a fost realizat in colaborare cu Institutul Fraunhofer din Karlsruhe. Sistemul de detectare a gesturilor este controlat prin intermediul a doua camere tridimensionale, montate deasupra posturilor de lucru. Acestea sunt echipate cu senzori care radiaza raze infrarosii printr-un filtru. In acest fel, o retea invizibila de puncte cu coordonate fixe radiaza prin intreaga incapere. "Sistemul recunoaste interactiunea dintre persoana si bara de protectie", explica Ramona Tremmel, coordonatorul proiectului din partea BMW Group. "Miscarea de stergere a componentei marcheaza bara ca fiind perfecta. Daca angajatul atinge cu degetul zona defecta a barei, atunci camerele inregistreaza acest gest." Ulterior, programul evalueaza gesturile si stocheaza inregistrarea.

Un alt avantaj este acela ca angajatii nu au nevoie de dispozitive suplimentare precum ochelari speciali sau microfoane. Prin urmare, sistemul inovator accelereaza procesul de testare, iar in plus, datele introduse in sistem sunt extrem de precise.

Faza-pilot s-a incheiat cu succes, iar acum au inceput pregatirile pentru implementarea sistemului in productia de serie.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri