Rezultate bune la testele de impact IIHS (SUA)

Eurotax

14 aug. 2014, Editorial

Specialistii in siguranta ai Institutului de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor (IIHS) din SUA au aplicat testul - introdus pentru prima data in 2012 - unui numar de 12 automobile din clasa mica si compacta, toate facand parte din gama anului 2014. Iar in urma simularilor de impact, MINI Countryman a fost singurul model care a obtinut un calificativ "Good" (Bun) si a primit premiul "Top Safety Pick" (TSP).

Testul IIHS de impact cu un stalp simuleaza o coliziune frontala cu un obstacol imobil la o viteza de aproximativ 64 km/h. In testele de impact realizate de obicei in Europa, automobilele lovesc obstacolul cu partea frontala, dar testul IIHS este diferit pentru faptul ca implica un impact cu un stalp care acopera doar un sfert din sectiunea frontala. In consecinta, nu este posibila absorbtia intregii energii de impact si gradul de deformare este mai mare in zonele afectate.

Automobilele pot puncta bine doar daca celula pasagerilor ramane intacta si airbagurile interactioneaza cu centurile de siguranta pentru a contribui la evitarea leziunilor la cap. Daca se inregistreaza o deformare a celulei pasagerilor, scaunele si airbagurile sunt deplasate si nu mai ofera protectie completa. Pentru a putea obtine un punctaj bun la acest test, automobilele trebuie sa fie concepute de la inceput in asa fel incat fortele exterioare sa fie distribuite pe intreaga sectiune frontala a masinii in cazul unor scenarii extreme - asa cum a fost cazul la MINI Countryman.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri