Rabla va continua si in 2015

Eurotax

03 iul. 2014, Editorial

In cadrul conferintei de presa, ministrul Mediului a mentionat ca in primele trei luni de la lansare au fost rezervate 10.000 de tichete Rabla, adica 60% din totalul celor 17.000 de tichete disponibile in acest an. Mai mult, se pare ca programul merge foarte bine in special modificarilor introduse in acest an. Astfel s-a inregistrat o crestere de peste 4% a vanzarilor totale de autoturisme noi in luna mai, fata de perioada similara a anului 2013. “Aceasta este cifra oficiala furnizata de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule si ne place sa credem ca programul nostru a avut un impact semnificativ asupra acestei cresteri”, a mai adaugat ministrul Attila Korodi.

Un alt aspect important subliniat de ministrul Mediului este acela ca nu au fost raportate nereguli. “Anul acesta, totul se face la vedere. Ma refer la faptul ca, in orice moment, pe site-ul AFM exista o situatie a tichetelor rezervate, astfel incat orice cetatean interesat de programul Rabla poate sa stie cate tichete s-au alocat si cate mai sunt disponibile.”

Insa chiar daca programul Rabla merge bine, ministrul Mediului a subliniat ca mai este loc de unele imbunatatiri, mai ales in ceea ce priveste acordarea eco-bonusurilor. Astfel, daca pe toata durata programului Rabla de anul trecut au fost acordate 690 de astfel de eco-bonusuri, anul acesta, in primele 3 luni de program, au fost acordate deja 586. ”Chiar daca cifra este in crestere si, cu siguranta, vom acorda mai multe ecobonusuri decat anul trecut, nu pot sa spun ca sunt multumit, deoarece stiu ca se poate mai mult. Ne gandim serios ca, pentru anul viitor, sa crestem substantial valoarea ecobonusurilor, pentru a stimula achizitionarea a cat mai multe astfel de modele” a mai mentionat Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri