Rabla se pregateste de start

Eurotax

10 mar. 2014, Editorial

Si in aceasta primavara, autoritatile se pregatesc sa reporneasca Rabla... Insa tinand cont de balbaielile din anii anteriori, se pare ca noua incercare va fi chiar si ultima... Asa ca incepand din data de 5 martie 2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice impreuna cu Administratia Fondului pentru Mediu supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National.

Care sunt noutatile programului Rabla 2014?
- in premiera, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor;
- in program vor intra si autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu 8 ani;
- vor fi disponibile 20.000 de tichete, cu un buget total de 140 milioane lei.

Prin urmare, persoanele fizice care doresc sa beneficieaze de un tichet electronic se vor adresa direct producatorilor/ dealerilor validati in program. Autoritatile mai mentioneaza ca se va utiliza un singur tichet electronic in valoare de 6.500 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou.

Mai mult, pentru clientii care vor achizitiona autovehicule mai putin poluante, se va mai oferi un supliment eco-bonus in valoare de 500 lei, dupa cum urmeaza:

- achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;
- achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km;
- achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La prima vedere, aceste modificari aduse programului Rabla par sa evite balbaielile din anii trecuti, fie ca ne referim la birocratie ori la specula cu tichete valorice. Insa daca in teorie suna bine, in practica s-ar putea sa apara numeroase alte probleme, la care nici nu asteptam in acest moment...

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri