Piata de leasing financiar

Eurotax

06 iun. 2014, Editorial

Conform statisticii intocmite de catre ALB (Asociatia Societatilor Financiare) se observa ca 78% din activele finantate in primele trei luni ale anului (242 milioane EUR) au fost reprezentate de autoturisme si autovehicule comerciale.

Si in cazul pietei de leasing financiar, ponderea majoritara a clientilor (97%) o reprezinta persoanele juridice (IMM-uri) care apeleaza la acest instrument financiar pentru achizitii necesare desfasurarii activitatilor economice.

Tot din analiza ALB, care reprezinta 89% din piata de leasing financiar din Romania, mai reiese ca durata de finantare cea mai des intalnita este de 4-5 ani (30%), urmata de 3-4 ani (24%), 2-3 ani (18%), 5-7 ani (12%), 1-2 ani (9%), 1 an (4%) si 7-15 ani (3%), aceasta ultima perioada fiind caracteristica finantarii sectorului imobiliar.

In urma centralizarii rezultatelor financiare inregistrate de companiile care fac parte din ALB (Asociatia Societatilor Financiare) s-a mai constatat ca cea mai mare cota de piata a fost inregistrata de firmele de leasing financiar subsidiare bancilor (66% din total).

“Evolutia economiei din primele trei luni ale acestui an a influentat pozitiv performanta industriei de leasing. In acest context, daca previziunile de crestere economica vor fi confirmate si spre finalul anului, trendul de recuperare al pietei de leasing ar putea atinge cea mai buna crestere din ultimii patru ani.”, afirma Felix Daniliuc - presedintele ALB.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri