O noua transmisie

Eurotax

05 dec. 2014, Editorial

Hyundai Motor Company a anuntat lansarea transmisiei automate cu sase trepte cu motor integrat, cu ocazia conferintei internationale anuale a companiei pe tema sistemelor de propulsie, desfasurata la Namyang, in Coreea de Sud.

Noua transmisie automata cu sase trepte, care integreaza motorul electric propulsor, va echipa viitoarele modele hibrid Hyundai, inclusiv noua Sonata.

Noutatea consta in incorporarea tuturor elementelor sistemului de propulsie hibrida in sistemul de transmisie automata, reducand astfel la minimum pierderile de energie si consumul de combustibil. Au fost integrate un nou grup propulsor si o noua pompa de ulei, convertizorul de cuplu fiind complet eliminat. Un amortizor de torsiune nou si un nou ambreiaj contribuie la transferul mai eficient al fluxului motor.

Cea mai importanta schimbare are loc la nivelul pompei de ulei. Noua transmisie va eficientiza consumului de combustibil, prin eliminarea pompei de ulei mecanice, care reprezenta cauza pierderilor hidraulice si utilizarea unei pompe de ulei electrice, care optimizeaza automat sistemul in functie de conditiile de drum.

Avand mai putine componente, noua cutie de viteze automata cantareste 130 kg – fiind mai usoara ca versiunea anterioara – si acelasi cuplu de 280 Nm (28,5 kg.m).

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri