Masina Anului 2015 in Romania

Eurotax

12 dec. 2014, Editorial

Opel Corsa a stabilit si o premiera in istoria competitiei, fiind pentru a doua oara cand castiga marele premiu. Generatia anterioara a acestui model si-a insusit titlul ”Masina Anului 2007 in Romania”. Podiumul a fost completat de Ford Focus, cu un total de 107 de puncte. Zece membri ai Juriului au cotat Opel Corsa cu numarul maxim de puncte, in timp ce Volkswagen Passat a luat patru locuri 1.

La fiecare editie, juriul APAR selecteaza, intr-o prima faza, 10 modele dintre toate autoturismele lansate pe parcursul anului respectiv in Romania. Sunt incluse doar modele noi si nu facelift-uri sau editii speciale, iar, conform regulamentului, pentru stabilirea listei de 10 finaliste, fiecare membru al Juriului APAR va vota 10 masini de pe lista de masini eligibile.

In finala pentru „Masina anului 2015” au intrat, in urma jurizarii, urmatoarele: BMW Seria 2 Active Tourer, Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Ford Mondeo, Mercedes Clasa C, Nissan Qashqai, Opel Corsa, Skoda Fabia, Toyota Aygo si Volkswagen Passat.

Juriul puncteaza fiecare automobil in parte luand in calcul cateva criterii orientative precum designul interior si exterior, manevrabilitatea, calitatile dinamice, noutatile tehnologice, confortul, securitatea, consumul de combustibil sau impactul asupra mediului. La acestea se adauga elemente importante precum pretul modelului, relevanta pe piata romaneasca si imaginea marcii.

Evenimentul ”Masina Anului in Romania” a fost organizat pentru prima data de APAR acum 16 ani, intr-o perioada de pionierat atat pentru presa auto cat si pentru industria de profil din Romania.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri