Rezultate EuroNCAP

Eurotax

11 iul. 2014, Editorial

Cele doua modele inrudite, Citroen C-Elysee si Peugeot 301 au obtinut cate 3 stele in urma sesiunii de testare EuroNCAP. De altfel pentru ambele teste a fost utilizat un singur exemplar Citroen C-Elysee cu motor 1.2 litri, in echiparea Seduction, cele doua autoturisme fiind practic identice.

La simularea unui impact, celula de siguranta a exemplarului de test nu a fost deteriorata, iar martorii montati pe manechini au indicat o buna protectie in zona picioarelor, atat pentru sofer cat si pentru pasagerul din dreapta. Totusi ambele autoturisme au fost depunctate deoarece s-a constatat ca bucatile din plansa de bord rezultate in urma impactului pot rani ocupantii locurilor din fata. Insa cele mai multe puncte au fost pierdute la capitolul echipamente de siguranta, in special datorita lipsei centurii cu pretensionare pentru pasagerul din dreapta.

Renault Megane Hatch a obtinut tot un calificativ de 3 stele la sesiunea de testare desfasurata la finele lunii trecute. La simularile de impact a fost utilizat un exemplar dotat cu motor 1.5 dCi in echiparea Life. Modelul testat s-a comportat bine la simularea unui impact frontal, iar la testul cu stalpul a obtinut punctaj maxim pentru protectia oferita pentru toate zonele corpului. Insa in conditiile unui impact sever din lateral s-a constatat ca protectia oferita de scaun si tetiera impotriva leviziunilor cervicale a fost mediocra pentru locurile din fata si slaba pentru cele din spate.

Tot un calificativ de 3 stele a fost acordat si modelului MG3, care s-a comportat bine la testul cu stalpul, insa mai putin bine in cazul unui impact frontal. De asemenea, MG3 a mai fost depunctat pentru protectia oferita pietonilor in caz de impact, dar si pentru lipsa unor echipamente de siguranta.

La aceasta sesiune de testare a fost analizat si un exemplar Ford Tourneo Courier 1.5 diesel, in echiparea Trend. Per total, Ford Tourneo Courier a obtinut un calificativ de 4 stele, punctele forte fiind protectia oferita pasagerilor adulti si copiilor. Insa in privinta protejarii pietonilor in situatia unui accident s-a constatat ca zonele critice sunt partea inferioara a parbrizului si zona montantilor.

Performerul acestei sesiuni a fost VW Golf Sportsvan care a obtinut un calificativ maxim de 5 stele la riguroasele teste de siguranta EuroNCAP. Exemplarul de test a fost dotat cu un propulsor 1.6 TDI, iar nivelul de echipare ales a fost Comfortline. Dupa analizarea rezultatelor s-a constatat ca acest model ofera o buna protectie atat pentru pasagerii adulti cat si pentru copii. Mai mult, dintre toate modelele studiate in aceasta sesiune, VW Golf Sportsvan a obtinut cel mai mare punctaj la capitolul echipamente de siguranta.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri