„Cel mai 4x4” din Romania

Eurotax

20 iun. 2014, Editorial

Toate modelele din concurs au avut exclusiv echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutiera obisnuita. Nu au fost permise nici un fel de imbunatatiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, iar anvelopele au fost cele prevazute ca echipament original al autoturismului.

Probele on-road s-au desfasurat pe drumul DN 73A, pe tronsonul dintre Mausoleul Mateias si combinatul Holcim. Testele off-road au avut loc pe doua trasee de munte amenajate in jurul comunei Leresti. Iar acordarea celor 4 distinctii s-a facut in urma testelor efectuate pe 7 si 8 iunie de catre cei 9 membri ai juriului cu automobilele nominalizate in competitie. Anul acesta membrii juriului provin de la medii elocvente: revistele Auto Expert, Auto pro, CAESAR, site-urile auto.ro, 4x4.ro, motorstory.ro, businesscover.ro, precum si Europa FM.

Kia Sportage a castigat titlul „Cel mai 4x4 SUV” din Romania si s-a impus in fata unei concurente formate din: Dacia Duster, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Outlander si Nissan Qashqai. Membrii juriului au apreciat mixul foarte bun intre calitatile rutiere ale SUV-ului coreean si abilitatile sale in teren accidentat, dovedite in a doua zi a competitiei pe traseul amenajat in perimetrul comunei Leresti.

Cu o calitate de fabricatie extrem de buna si un comportament care a impresionat toti membrii juriului atat in probele pe sosea cat si in off-road, noul Range Rover Sport a fost desemnat „Cel mai 4x4 SUV Premium” din Romania.

Clasa off-road a fost dominata de Land Rover Discovery 4, care a fost ales „Cel mai 4x4 off-road” din tara noastra. Modelul britanic a convins membrii juriului prin calitatile sale deosebite, atat pe asfalt, cat mai ales in off-road, acolo unde combina confortul oferit pasagerilor cu o usurinta remarcabila de trecere peste absolut orice fel de obstacole. La editia din acest an noul Land Rover Discovery 4 s-a impus in fata lui Nissan Pathfinder.

„Cel mai 4x4 pick-up” din Romania este Isuzu D-MAX, ce a devansat alte doua modele cu experienta in acest segment si anume Mitsubishi L200 si Volkswagen Amarok. Isuzu D-MAX, aflat pentru a doua oara in postura de castigator al acestei clase (dupa victoria din 2012), a impresionat juriul prin calitatile sale in teren accidentat, sarcina utila adaptata celor mai dificile cerinte, dar si pentru consumul bun de carburant.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri