Istorie

Avem o bogata traditie in domeniu, iar fundamentul afacerii noastre se bazeaza pe lidership. Asta chiar din primele zile, atunci cand  William Glass si Hans Schwacke au fondat companiile Glass’s si Schwacke. De-a lungul anilor, Schwacke s-a extins puternic in Europa sub denumirea Eurotax, iar din decembrie 2000 cele doua firme au fuzionat pentru a fonda compania EurotaxGlass’s International AG.

In zilele noastre am devenit lideri in furnizarea de date, solutii software si servicii de consultanta, o referinta pentru sectorul auto. Pe baza experientei noastre pan-europene combinata cu date coerente si comparabile la nivel international, am reusit sa devenim o referinta pe o piata complexa si aflata in continua schimbare, asa cum este cea a autovehiculelor.

Anii ‘30

In anul 1933,  William Glass publica pentru prima data catalogul “Glass's Guide to Car Values” . In scurt timp aceasta brosura devenea “Biblia” afacerilor cu autovehicule din Marea Britanie.

Anii ‘50

Hanns W. Schwacke aplica aceeasi idee simpla si de succes in Germania. Iar lista sa cu preturi pentru autoturismele de ocazie devenea primul catalog de acest gen publicat in Europa Continentala. In paralel, Glass's patrundea si pe piata australiana.

Anii ‘60

Schwacke isi extinde afacerea la nivel european. Sub brand-ul international “Eurotax” fondeaza firme subsidiare in Belgia, Olanda, Italia, Austria si Elvetia. Astfel incepe la nivel local sa furnizeze dealerilor si companiilor de asigurari valori reziduale pentru autovehicule, date universal valabile. In acest timp, Glass's lanseaza in Marea Britanie ghiduri de evaluare pentru vehiculele comerciale si motocicletele de ocazie.

Anii ‘70

Este introdus primul sistem de calcul pentru costurile de reparatie. Acesta oferea informatii detaliate despre pretul pieselor de schimb si costurile de manopera, pentru toate marcile si modelele de autovehicule. Mai  mult, puteau fi luate in considerare chiar si daunele minore ale unei masini .

Anii ‘80

In era evolutiei informatice, atat Eurotax cat si Glass’s constientizeaza ca PC-ul se preteaza mai bine la furnizarea de informatii cat mai cuprinzatoare si la introducerea a mai multor metode de calcul. Prin urmare este dezvoltata aplicatia Autowert care devine etalon pentru mai mult de 15.000 de dealeri si peste 50.000 de utilizatori din intreaga Europa. Glass's introduce versiunea pentru PC a catalogului “Glass'sGuide” si achizitioneaza Editions Professionelles Glass SARL (EPG), Franta.

Anii ‘90

Companiile Eurotax si Glass’s devin doua etaloane pentru industria auto, astfel in mai multe tari europene furnizeaza date pentru sistemele nationale de inmatriculare a vehiculelor. Tot in aceasta perioada sunt dezvoltate o serie de solutii inovatoare pentru industria auto si sisteme de calcul pentru estimarea daunelor si a costurilor de reparatie, precum si previziuni legate de evolutia valorilor reziduale.

Anul 2000

Marcheaza momentul fuzionarii celor doua entitati Eurotax si Glass's, iar compania creata devine liderul european in automotive business intelligence.

Anul 2006

Compania EurotaxGlass’s este achizitionata de Candover de la HM Capital Partners LLC (anterior Hicks, Muse, Tate si Furst Incorporated), pentru suma de 480 milioane de euro.

Anul 2008

EurotaxGlass’s lanseaza divizia proprie de servicii globale pentru a stimula cresterea la nivel international. Astfel este sesizata o crestere rapida a diviziei EurotaxGlass’s Market Intelligence Unit care furnizeaza rapoarte personalizate si servicii de consultanta pentru producatorii de automobile la nivel mondial. Prin urmare serviciile oferite pentru flote si companiile financiare sunt integrate in noua divizie.

Anul 2011

EurotaxGlass’s incepe dezvoltarea de noi modele statistice si implementarea unor noi algoritmi de calcul pentru a raspunde cat mai exact la cerintele clientilor din secolul XXI. Astfel achizitioneaza Grey Hen, o companie finlandeza cu reputatie in domeniu si care apoi este redenumita Autovista. In luna aprilie a acelui an, Arle Capital Partners achizitioneaza compania EurotaxGlass’s de la Candover Partners.