Cele mai vandute masini

Eurotax

22 apr. 2014, Editorial

Cum era de asteptat, din statistica intocmita de catre APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile), Dacia Logan a fost cel mai bine vandut autoturism de pe piata auto nationala si in cea de-a treia luna a anului in curs. Iar daca adunam cele 840 unitati comercializate in luna martie cu cele 744 vandute in primele doua luni ale anului rezulta un total de 1.584 exemplare Logan vandute in intervalul ianuarie – martie 2014.

In continuare, Dacia Sandero se claseaza pe pozitia secunda, atat in clasamentul lunar cat si in cel anual… Astfel in cursul lunii martie au fost comercializate 405 exemplare Sandero, in timp ce per total in acest an s-au vandut 1.071 exemplare ale hatchback-ului fabricat la Mioveni. Pe pozitia a treia in clasamentul vanzarilor din luna martie a urcat Skoda Octavia, in timp ce pe celelalte locuri regasim modelele Dacia Duster si VW Golf.

Tot din statistica APIA mai reiese ca dupa primele trei luni ale anului, in majoritatea claselor au fost inregistrate evolutii interesante. Astfel, daca in clasa mica, cea compacta si clasa SUV au fost sesizate cresteri de 32%, 26% si respectiv 5,5%, in alte segmente mai putin populare in randul clientilor romani au fost contabilizate scaderi: Executive (-2,2%), Monovolum (-25%) si Sport (-34%).

Un alt rezultat semnalat de catre APIA este cresterea vanzarilor de autoturisme dotate cu motoare diesel in primul trimestru al acestui an. Astfel, daca in primul trimestru al anului trecut ponderea autoturismelor diesel era de 59%, in primele trei luni ale lui 2014 motorizarile diesel au reprezentat 61% din totalul vanzarilor. Mai mult, 8 marci si respectiv 8 modele din primele 10 au o pondere a vanzarilor cu motorizari diesel peste aceasta medie.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri