Prima aplicatie de automobil pentru Samsung Gear S

Eurotax

05 sep. 2014, Editorial

Aceasta versiune a aplicatiei BMW i Remote permite ca functiile automobilului sa fie afisate si controlate cu ajutorul unui smartwatch Samsung Gear S. Interfata inovatoare A4A dezvoltata de BMW accelereaza procesul de integrare in automobil a aplicatiilor realizate de terte parti. Cu aceasta tehnologie, BMW ConnectedDrive are posibilitatea nu doar sa reflecte continutul smartphone-ului pe bord, ci si sa furnizeze o integrare completa a acestor aplicatii si a functionalitatii lor in conceptul nativ de control si afisare al automobilului.

Aplicatia BMW i Remote pentru Gear S a fost dezvoltata pentru a permite acces rapid si in timp real la cele mai importante informatii. Cand este apasat afisajul home al smartwatchului, aplicatia prezinta aceste informatii pe scurt. Pentru BMW i3, acestea includ ora din zi, autonomia pentru condus in regim electric, nivelul de incarcare a acumulatorului si, cand este la incarcare, timpul estimat pana la incarcarea totala.

Utilizarea ecranului tactil Gear S pentru accesarea datelor trimise prin aplicatia BMW i Remote deschide un meniu mai detaliat, care este prezentat in stilul si in culorile elegante specifice BMW i. Un submeniu suplimentar informeaza utilizatorul cu privire la starea de moment a automobilului - de exemplu, daca sunt deschise usi, geamuri sau portbagajul. De asemenea, este posibila si utilizarea Samsung Gear S pentru a activa de la distanta, anterior calatoriei, incalzirea sau aerul conditionat. Acesta este un mod important de extindere a autonomiei electrice a automobilului, din moment ce se poate preincalzi automobilul atunci cand se reincarca acumulatorul, fara a afecta nivelul de incarcare a bateriei.

De asemenea, este posibila utilizarea unui smartwatch pentru accesarea sistemului de navigatie. De exemplu, adresele de contact pot fi salvate si introduse direct in automobil ca adrese de navigatie. Totodata, Samsung Gear S permite utilizatorilor sa primeasca indicatii de orientare de la pozitia actuala pana unde este parcat automobilul.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri