Premiera mondiala pentru siguranta motociclistilor

Eurotax

31 iul. 2014, Editorial

De la introducerea Race ABS in anul 2009, BMW Motorrad a oferit un ABS dezvoltat special pentru necesitatile impuse de motocicletele supersport, asigurand o crestere semnificativa a sigurantei active a franarii si in acest segment.

Functia ABS Pro reprezinta o evolutie substantiala a sistemului Race ABS, care acum permite franarea asistata de ABS si in viraj. ABS Pro este oferit ca optiune care se poate monta post-vanzare, putand fi cumparata de la dealerii BMW Motorrad si fiind initial rezervata doar pentru varful gamei supersport, HP4.

In timp ce sistemul Race ABS al lui HP4 asigura deja un nivel foarte ridicat de siguranta la franarea in linie dreapta, ABS Pro merge mai departe, oferind siguranta sporita si la franarea pe viraje. Aici, ABS Pro impiedica blocarea rotilor chiar si atunci cand franele sunt activate rapid, reducand astfel schimbarile bruste ale fortelor de directie la manevrele de franare de urgenta si impiedica spatele motocicletei sa se ridice neintentionat de la sol. Mai exact, ABS Pro adapteaza controlul functiei ABS la unghiul de inclinare al motocicletei, in functie de situatia curenta de rulare.

Insa influenta exercitata de controlul ABS va depinde de modul de pilotaj ales. Nivelul de interventie ABS Pro este reglat intre modurile „Rain” si „Sport”. Astfel, in timpul verificarii dinainte de pornire, afisarea „ABS Pro” pe bord in combinatie cu modurile „Rain” si „Sport” indica pilotului ca functia ABS Pro este disponibila. In mod contrar, modurile „Race” si „Slick”, indicate doar pentru pilotii foarte experimentati, cu ambitii sportive, nu includ functia ABS Pro, aceasta fiind gandita special pentru utilizarea pe strada.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri