Marja dealerilor: 2% - 5%

Eurotax

02 oct. 2014, Editorial

International Car Distribution Programme (ICDP) este un institut britanic de cercetare a pietei care are ca principal obiect de activitate distributia de automobile. Conform datelor ICDP, in prezent, mai multi constructori auto incearca sa reduca numarul de dealeri pe care ii controleaza direct. Si asta fie prin vanzare, fie prin inchidere totala…

Cea mai extinsa retea europeana aflata in proprietatea producatorului este cea a grupului Volkswagen, cu 564 de dealeri. In mare parte, acestia au intrat in proprietatea grupului german odata cu achizitionarea companiei Porsche Holding Salzburg in urma unei tranzactii de 3,3 miliarde de euro. Mutarea a avut loc in acelasi timp cu preluarea marcii Porsche.

Alte companii producatoare de masini care detin retele importante de dealeri sunt PSA Peugeot Citroen cu 259 de centre, Daimler cu 252 si Renault cu 209. Cazuri mai speciale sunt cele ale producatorilor francezi, care, din cauza unor contracte foarte ferme cu sindicatele, nu pot renunta usor la dealerii proprii. Conform studiului intocmit de catre ICDP, cea mai performanta retea europeana de dealeri a unui producator auto este cea a BMW (43 dealeri), iar cele mai multe centre detinute de o retea independenta sunt sub controlul Emil Frey (350 dealeri).

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri