Air Maintenance Technology

Eurotax

05 nov. 2014, Editorial

Mentinerea unei presiuni corecte in anvelope este un element esential pentru imbunatatirea consumului de carburant si pentru reducerea emisiilor, precum si recomandarea cheie a acestui nou White Paper de la Goodyear.

Inca din anul 2011, Goodyear a dezvoltat si testat aceasta tehnologie, Air Maintenance Technology, care contribuie nu numai la economisirea de carburant si la reducerea dioxidului de carbon, ci si la cresterea potentialului de imbunatatire a duratei de viata a anvelopei, la durabilitatea carcasei, la cresterea sigurantei si la eliminarea nevoii de umflare manuala a anvelopelor.

Pe parcursul urmatoarei perioade de testare, numeroase flote de camioane din Statele Unite si Canada vor testa tehnologia AMT pe o perioada de 18 luni in operatiunile lor obisnuite de transport.

AMT permite anvelopelor sa ramana umflate la un nivel constant de presiune fara a mai fi nevoie de alte pompe sau mecanisme electronice exterioare. Sistemul utilizeaza tehnologia de pompare peristaltica pentru mentinerea automata a presiunii la un nivel dorit de flote. Toate componentele sistemului AMT, printre care se numara si pompa, sunt in intregime integrate in anvelopa. Departamentul DOE din cadrul Biroului pentru Tehnologia Vehiculelor a oferit un grant de 1,5 milioane de dolari pentru a sprijini cercetarea dezvoltata in Akron, precum si testarea si demonstratiile sistemului AMT facute pentru anvelopele destinate vehiculelor comerciale.

Comentarii


comments powered by Disqus

Despre autor

Eurotax

EurotaxEurotax

Eurotax

Filtru stiri